Zwemmen

Beste ouders

Voor de vakantie ging de lijst mee van de zwembeurten.

Deze lijst kan je ook terug vinden op de blog van meester Bart.

Het is belangrijk om de data goed bij te houden want bij een gemiste les wordt de periode tussen 2 zwembeurten wel heel erg lang.

Groetjes

Juf Nele

Carnaval

Beste ouders

Op woensdag 10 februari is het weer zover, dan mogen wij opnieuw ons zotste kostuum aantrekken om carnaval te vieren op school!

Afbeeldingsresultaat voor carnaval

Wij zien ‘s ochtends iedereen graag verkleed door onze schoolpoort komen. Wij wachten jullie op met aangepaste sfeer en muziek zodat we er een leuk dag van kunnen maken!
Vandaag ook geen reken- of taalactiviteiten maar allerlei leuke carnavalactiviteiten en een echte prins- en prinsesverkiezing!

Onze traditionele carnavalsstoet zal, zoals jullie wel al zullen verwacht hebben, niet kunnen doorgaan gezien de huidige coronamaatregelen. Daarom hebben wij alternatieven uitgewerkt om er binnen hun klasbubbel  een fijne dag van te maken. Wij kijken er naar uit en wij  hopen jullie ook!

Vriendelijke groeten,

Team Klavertje 4 – ‘t Knuffeltje

Mediteren in de klas

Op maandag starten we met mediteren in de klas. Dit zal telkens gebeuren bij aanvang van de dag. De eerste week starten we met 2 minuutjes mediteren per dag. Dit wordt opgebouwd tot maximum 7 minuten per dag.

De bedoeling is dat we het in ons hoofd helemaal rustig maken en vol energie de dag kunnen starten.

Vrijdag maakten we voor de eerste keer kennis met mediteren.

Wie graag een kussentje mee brengt naar de klas, mag dit zeker doen.

Belangrijke mededeling!

Beste ouders

Normaal gezien brengen de kinderen elk jaar een pakje mee voor één van hun vriendjes om onder de kerstboom te leggen. Dit jaar willen we ons steentje bijdragen aan de bestrijding van het virus en vermijden dat mensen extra naar de winkel moeten. Daarom gaan we het dit keer even anders aanpakken. De klassen zullen een vervangende activiteit voorzien waarin de kinderen de samenhorigheid en de gezelligheid die bij Kerstmis horen, kunnen ervaren. Om toch nog wat meer in de kerstsfeer te komen vragen wij iedereen om vrijdag in rood en witte kleuren naar school te komen. We gaan er samen een leuke en gezellige dag van maken. Wij zorgen in elk geval al voor sfeer en gezelligheid en een lekkere pannenkoek voor iedereen (met dank aan het Oudercomité)!

Team Klavertje Vier

Winterwarmte

Brakel, 4 december 2020

Beste ouders,

2020 samen gezellig afsluiten rond onze Winterboom, is met de huidige maatregelen niet toegelaten.

Toch willen wij deze editie van Winterwarmte niet zo maar aan ons laten voorbij gaan.

Meer dan ooit is net menselijke warmte, er zijn voor elkaar, elkaar moed en kracht toesturen en verbondenheid meer dan welkom. Laten we dit tonen met een klein gebaar.

In de klas knutselen wij met de kinderen lichtjes voor onze dierbare naasten: grootouders, familieleden, vrienden, buren, zorgpersoneel, … (maximum 4 per leerling)

De kinderen zullen dit in de laatste week voor de kerstvakantie meenemen naar huis. Bespreek met je kind aan wie jullie elk lichtje willen geven en doe dit vóór 21 december. Want op valavond van de kortste dag en de langste nacht vragen we deze lichtjes aan te steken op een zichtbare plaats zoals achter het vensterraam of aan de voordeur.

Dit om de dagen wat warmer te maken voor elkaar.

Wat vragen wij?

Geef vanaf vandaag glazen bokaaltjes mee waar een theelichtje in kan en met een diameter van maximum 8 cm. 

De rest voorzien wij.

Laten we deze bijzondere eindejaarperiode toch samen in gedachten afsluiten,

Met hartverwarmende groeten,

Winterwarmte!

PS: de lichtjes worden vergezeld van een begeleidende brief met uitleg.